Huurbrouwen?

Heb je als thuisbrouwer een mooi bier gemaakt en kun je niet wachten om je bier breder aan de wereld te laten proeven dan vrienden en familie? Een veel bewandeld pad is het laten brouwen van je bier door een bestaande brouwerij, huurbrouwen. Zo ben je in staat je bier commercieel op de markt te zetten zonder de complexe opstart, investering en complexe regelgeving van een eigen brouwerij.

Veel gestelde vragen

Of je nu zelf wil (mee)brouwen of het geheel aan ons over laat over alles valt te praten. Onderstaande een greep uit de veel gestelde vragen en wat we voor je kunnen betekenen. Heb je een specifiek verzoek, neem even persoonlijk contact met ons op!

Recepthulp

Twijfels over je recept? We spreken samen graag het recept door en geven waar mogelijk tips voor het beste resultaat.

Inkoop ingrediënten

Via onze inkoopkanalen kunnen we de ingrediënten tegen een scherpe prijs aanbieden.

Deelafname

Geen honderden liters bier nodig maar wel een (bedrijf)feest/event? Geen probleem we verkopen ook delen van batches.

Flexibele capaciteit

Onze brouwcapaciteit ligt tussen de 500 en 700 liter en is afhankelijk van het recept en verwachte afzet.

Mee brouwen

We gaan er vanuit dat je zelf mee komt brouwen en bottelen, het is dan tenslotte echt je eigen bier!

Proefbatch

Voor een nieuw recept brouwen we altijd eerst een proefbrouwsel om zeker te zijn dat het recept schaalbaar is.

Labelen

Veel bieren worden gekocht op basis van het label. Wij helpen je graag met advies en hebben een goede huisdrukker.

Opslag

Heb je zelf niet de opslagruimte voor een pallet bier dan kunnen wij (een deel) opslaan.

Transport

Je eigen bier op locatie bezorgen is iets wat in overleg altijd mogelijk is, ophalen mag natuurlijk ook.

Soort gist

Wij werken uitsluitend met droge/korrel gist vanwege de verlaging van risico's die tijdens cultiveren van natte gist aanwezig zijn.

Soort mout

Mouten kopen we in bulk, dit drukt de prijs. Specifieke mouten zijn mogelijk alleen veelal iets duurder.

Lageren

Wij bieden de mogelijkheid om tegen een meerprijs bier extra lang te lager boven op de 2 standaard weken.

Wat zijn de kosten

Hoeveelheid, afname frequentie, ingrediënten en stijl spelen mee. Wij stellen hiervoor graag een persoonlijke offerte op.

Welke info hebben jullie nodig

Met een recept waarin de ingrediënten, hoeveelheid (per liter) staat komen we een heel eind voor een prijsopgave.

Capaciteit

We hebben door de vele aanvragen beperkte capaciteit, verderop een indicatie van de komende kwartalen.

Huurbrouw capaciteit

Op basis van een planning reserveren we naast onze eigen brouwdagen sloten voor onze huurbrouwers. Huurbrouwers die al bij ons brouwen krijgen voorrang op de beschikbare sloten, als er ruimte in de planning is komen deze sloten beschikbaar; voor jou?

Reken op ongeveer 8 tot 12 weken na de brouwdag voordat je brouwsel beschikbaar is voor de verkoop, een goede planning is dus van belang!

Q1 - 2020
50%
Q1 - 2020
50%
Q3 - 2012
75%
Q4 - 2020
75%

Neem contact met ons op

We houden van persoonlijk contact, na het eerste contact via telefoon/e-mail nodigen we dan ook graag uit in onze brouwerij om onder het genot ons en van jullie eigen gebrouwen bier de vervolgstappen te bespreken.