Winter – Strong ale

Ons winterbier geeft je tijdens de koude dagen een warm gevoel en is fantastisch te combineren met de gerechten die de winter zo mooi maken. Denk aan stoofpotjes, rood vlees mooie kazen en natuurlijk wild!

Hoe smaakt het!

Door zijn mooie donker amber kleurige verschijning zie je direct dat je met dit bier te maken hebt met een smaakbommetje. Bij het nemen van een slok bouwt zich een golf van kruiden op die eindigen in een aanwezige maar plezierige bitterheid.

Zoek een verkooppunt (seizoensbier)

Kleur

De donkere amber kleur van dit smaakvolle winterbier doet denken aan de kleur van herfstbladeren. De schuimkop op dit bier heeft een fijne bubbel en neemt een deel van de donkere kleur over.

Geur

Door het gebruik van donkere mouten en mooi aroma hoppen heeft dit bier een kruidige en moutige geur. Het alcoholpercentage geeft dit bier een volle geur waarbij het duidelijk is dat dit bier geen dorstlesser is!

Smaak

Het winterbier heeft naast een zoete basis en de aanwezigheid van een hoog alcoholpercentage een aantal 'hop golven' die veranderen tijdens het drinken en blijft hangen als een plezierige bittere afdronk.

Inspiratie

We waren net niet in staat een Bock bier uit te brengen maar de donkere winterbier kriebels hielden aan en zorgde ervoor dat we een winterbier hebben gebrouwen voor de echt koude winterdagen.

Seizoen

Het seizoen waarin dit bier het beste tot zijn recht komt is evident, de winter! Door het hoge alcoholpercentage en gebruik van donkere mout soorten is dit bier goed geschikt om een jaar te laten liggen.

Type bier

Een "winterbier" is in de regel een bier met een hoog alcoholpercentage met een moutig karakter en een donker voorkomen. Door deze eigenschappen is dit bier een welkome verschijning op de koude winterdagen.

Wist je dat

Winterbier ook erg lekker is tijdens de andere seizoenen dan de winter? Nadeel is dat deze bieren alleen in de winter te koop zijn. Onze tip: bewaar een aantal flessen en geniet het hele jaar door!

Food pairing

Door het kruidige karakter van dit bier zijn gerechten met een krachtige smaak een goede combinatie. Wij kunnen rood vlees, mooie kaas en uiterraard wild aanraden en vergeet de klassieker het stoofpotje niet.

Soorten hop

Soorten mout

Introductie

IBU (bitterheid)

EBC (kleur)