White - Frisse Weizen

White houdt van de zon, aan zijn roze verbrande velletje te zien wellicht te veel! Als White niet bezig is zijn dagelijkse dosis vitamine D binnen te krijgen brouwt hij een soepel te drinken en verfrissende Weizen. Als de temperatuur omhoog gaat resulteert dit ook in grotere flessen van 0.5L. Geniet van dit heerlijke zomerbier!

Hoe smaakt het!

Fris als een half warme douche na een dag op het strand! De lichtzurige en volmondige smaak komt uitsluitend van de in het 'Reinheitsgebot' omschreven ingrediƫnten mout, hop en water.

Zoek een verkooppunt (seizoensbier)

Kleur

Een lichte oranje naar wit neigende kleur met daarop een volle schuimkraag. Het bier is volgens oud gebruik troebel wat bijdraagt aan de smaakverwachting. Het koolzuur is zeer fijn zodat ook een snelle slok als dorstlesser mogelijk is.

Geur

Een frisse citrusgeur in combinatie met aardetonen zijn het eerste wat dit bier vrijgeeft zodat het de fles verlaten heeft. Als je dorst hebt zal je het ruiken aan dit uitnodigende bier snel doorzetten naar een eerste slok.

Smaak

Door de gebruikte gisteren komen er veel esters vrij. Deze zijn verantwoordelijk voor een kruidige en fruitige smaak met tonen van banaan en kruidnagel. Door beperkte hop te gebruiken is dit bier minder bitter.

Inspiratie

Ghoplin en zomer gaan goed samen. Dit is de motivatie geweest om een Weizen toe te voegen aan ons assortiment, heerlijk tijdens een BBQ met vrienden en familie.

Seizoen

Ghoplin White is een bier wat bij uitstek de opening van het terrasjesseizoen kan openen. Bij hogere temperaturen heeft het onze voorkeur om dit bier te drinken uit 0.5 liter vaasjes.

Type bier

Het Wiezen bier is veelal bekend uit Duitsland waar het niet weg te denken is van de menukaart. Het bier is zeer puur qua ingrediƫnten en beperkt zich tot water, hop, mout en gist. Er worden geen kruiden of andere toevoegingen gebruikt.

Wist je dat

Weizen tarwe betekend in het Duits. Dit wil niet zeggen dat het een tarwebier is maar het bier bestaat wel minimaal 50 procent uit tarwemout. Tarwemout geeft het bier een extra volle schuimkraag en troebele uitstraling.

Food pairing

Snacks dit fris en zout combineren zijn een aanrader. Wij kunnen guacamole en tortilla chips aanraden. De klassieker wienerschnitzel doet het uiteraard ook goed. Dichterbij huis is het advies jonge Gouda kaas.

Soort hop

Soorten mout

Introductie

IBU (bitterheid)

EBC (kleur)