Red – Fruitige Pale Ale

Na haar grote liefde Gold, komt de liefde voor bier en fruit bij Red op een gedeelde tweede plek. Dit brengt ze tot uiting in een brouwsel gevuld met de heerlijke smaken van rood fruit. Aardbeien, frambozen en tja, de rest is Red’s geheime recept. Wat we in ieder geval weten, is dat dit bier op een zonnige dag een heerlijke verfrissing geeft.

Hoe smaakt het!

De aangename frisse smaak van rood fruit kietelen je smaakpapillen, vooral het puntje van je tong krijgt de volle lading. De bittere hop smaak krijgt in dit bier een plek op de achterste rij van het feest, nog wel aanwezig maar verre van de voorgrond verwijderd!

Kleur

De weerspreuk “avondrood water in de sloot” geeft een goede omschrijving van de kleur van dit bier. Een mooie diepe rode gloed die je voorbereidt op het fruitige karakter van dit bier.

Geur

De aroma’s van de voor dit recept gebruikte kersen zijn niet te missen. Fruitig, zoetig met een subtiele hint naar een bittertje zijn de geuren die vrijkomen uit de schuimkop van dit bier.

Smaak

Zoetekauwen gaan deze Ghoplin zeker kunnen waarderen. Door gebruik te maken van kersen en niet primair bittere hopsoorten is dit een bier waar niet bierliefhebbers ook van kunnen genieten.

Inspiratie

Op speciaal verzoek gebrouwen voor een aantal dames. Het viel deze dames tegen dat er naast krachtige smaken zoals een dubbele IPA er geen fruitig, makkelijk Ghoplin biertje was; u roept wij brouwen!

Seizoen

Hier zijn we het zelf nog niet over eens. Een warm terras in de zon geeft een perfecte setting voor dit bier. Daarentegen is dit bier op een regenachtige koude dag voor de openhaard ook heerlijk.

Type bier

Een duidelijk fruitbier met de klassieke smaak van sappige kersen. Het bier wordt niet, zoals bij veel commerciële bieren, aangezoet met extra suikers. Alle smaak komt dus uit de combinatie van hop, mout en het fruit.

Wist je dat

De meeste fruitbieren hebben een alcoholpercentage van tussen 2.5 en 5.5% vol. alcohol. Onze Ghoplin Red gaat aan de rechterkant van dit gemiddeld zitten met 4.7%. We laten de pit van de kers zitten voor een lichte houtsmaak.

Food pairing

Afhankelijk waar je deze Ghoplin drinkt maar zowel gedroogd als vers fruit doen het goed. Als je op de verwentour gaat is vers vanille sorbetijs met donkere chocolade een aanrader. Een tip, voeg bevroren frambozen toe als ‘ijsklontjes’.

Soorten hop

Soorten mout

Introductie

IBU (bitterheid)

EBC (kleur)