Green - Experimenteel

Green, ons ongeleide projectiel, doet waar hij zin in heeft. Ondanks meerdere serieuze gesprekken zijn we niet in staat geweest hem te verbinden aan één smaak. Hij maakt onze test batches, elke batch is hierdoor zowel zeer exclusief als een verrassing. Als de batch bevalt verwerken we de resultaten in onze bestaande bieren of creëren een geheel nieuwe unieke kleur Ghoplin.

Hoe smaakt het!

De smaak van dit bier verschilt van batch tot batch. Hoewel het omschrijven ervan hierdoor lastig is, zorgt het wel voor dat Green voor dat hij ons telkens weer verrast met een nieuwe, unieke smaak. Een aantal voorbeelden van recent gebrouwen bier zijn een laag alcohol percentage IPA, een triple IPA en een brouwsel met 16 verschillende hopsoorten.

Boek een workshop om zelf een Ghoplin Green te maken!

Huidige experiment - zachte blond (B001)

Het eerste experiment van onze Green Ghoplin is een zacht parelend doordrinkbaar blond bier met een stevige smaak.

Door het nagisten op de fles bij een gematigde temperatuur krijgt het bier een zeer zacht en plezierig koolzuurtje. Dit is een van de redenen waarom we meer tijd nodig hebben gehad om dit bier klaar te krijgen. Zacht parelend houdt wel in dat het bier redelijk 'lomp' ingeschonken moet worden als je een volle schuimkraag wilt! We horen graag wat jullie ervan vinden!

Kleur

De kleur van dit bier kan alle kanten op gezien we onze Green Ghoplin niet onder controle hebben. Het moet wel in het spectrum van gebruikelijk bierkleuren zitten, zijn groene bier hebben we teruggestuurd.

Geur

We hebben heel wat bijzondere geuren geroken tijdens de brouwsessies. Ondanks het experimentele karakter van deze bieren is een sterk aromatisch karakter een constante, Green brouwt geen slappe biertjes.

Smaak

Green zie je niet snel in de winkels liggen. Om de smaak van dit bier te beoordelen nodigen wij jullie uit om dit te komen proeven in een van de proeverijen in onze brouwerij.

Inspiratie

De beste ideeën komen veelal voort uit mislukte experimenten. Vanuit deze gedachte hebben we onze Green Ghoplin aangenomen. We hebben geen spijt, variatie houdt onze innovatie scherp!

Seizoen

Per kwartaal brouwen we veelal één experimentele batch. We proberen hierin het komende seizoen te voorzien maar geen garanties! Als Green een stout wil brouwen in de lente hebben we daar vrede mee.

Type bier

Hier valt weinig zinnigs te melden, we laten de brouwsels van onze Green Ghoplin op ons afkomen. Zo nu en dan vereeuwigen we een experimenteel bier als nieuw lid aan de Ghoplin familie.

Wist je dat

Bierbrouwers experimenteren er flink op los. Zo zijn er bieren met een alcohol percentage boven de 50%. Bieren waarin vlees verwerkt is en de schuimlaag verzadigd is met helium… juist ja…

Food pairing

Geheel afhankelijk van het soort bier gebrouwen. Wellicht in het kader hiervan een tip om is een afwijkende snack te serveren bij je bier. Wij horen graag de uitkomst van jullie snack experimenten!

Soorten hop

Soorten mout

Introductie

IBU (bitterheid)

EBC (kleur)