Gold – Zachte Blond

Gold, de macho van het stel heeft een liefde voor goudgeel Belgisch blond bier. Met dat bier heeft hij ook het hart veroverd van Red, onze vrouwelijke bier brouwende Ghoplin met een voorliefde voor fruitige biertjes. Er wordt echter in de gangen van de brouwerij gefluisterd dat er een samenwerking aan zit te komen met de karakteristieke smaak van Blond in combinatie met tropisch fruit.

Hoe smaakt het!

De smaak van dit bier is het beste te omschrijven als goed door drinkbaar met een gebalanceerde bitterheid en zachte afdronk. Dit is een bier wat op elk moment van de dag lekker is, hoewel we adviseren te wachten tot de 12 in de klok zit...

Zoek een verkooppunt

Kleur

Een warme zomerzon die zich aan het klaarmaken is onder te gaan. De goudgele tint is duidelijk zodra je het bier in je glas laat vloeien. De schuimkop op dit bier is vol met relatief veel koolzuur voor een fris uiterlijk.

Geur

Door het gebruik van een special nat blond gist krijgt dit bier een mooie aardse en tegelijk zoete geur. De aangename frisheid wordt qua karakter bijgestaan door een zuurtje en bittertje. Mout- en hoptonen zijn aanwezig.

Smaak

Ghoplin Gold is een bier dat zich in geen enkel opzicht qua smaak opdringt. Een zacht mondgevoel wat snel gevolgd wordt door een combinatie van fris, bitter en een zuurtje. Een lichte toets van aardsheid blijft achter qua afdronk.

Inspiratie

De introductie in de wereld van speciaalbier gebeurt veelal door het drinken van een blond biertje. Hier start ook het verleden van brouwerij Ghoplin, een stijl bier welke we graag met jullie willen delen!

Seizoen

Ghoplin Gold is prima geschikt als dorstlesser of aperitief op een mooie lente/zomer dag. Het frisse karakter van dit bier is dan ook meer geschikt voor de warme droge maanden dan de koude regenachtige.

Type bier

Een "blond" bier is van hoge gisting met een goudgele kleur. Zou het bier een lage gisting hebben noemen we het ‘gewoon’ pils. Het verschil met pils zit in de extra smaken die de hoge gisting meebrengt en extra hopvarianten. Vaak heeft blond bier een iets hoger alcoholpercentage.

Wist je dat

Blond bier is pas recent een populair bier wat het een aantal jaar moest afleggen tegen de zwaardere donkere of triple bieren. Blond bier varieert qua alcoholpercentage vaak tussen de 5 en 8% vol. alcohol.

Food pairing

Door het milde karakter van dit bier zijn milde snacks een aanraders. Daarbij is zout een goede combinatie omdat je er meer dorst van krijgt! Wij snacken bij dit bier graag kip, toast met gerookte zalm en een lekkere hamburger met oude kaas.

Soorten hop

Soorten mout

Introductie

IBU (bitterheid)

EBC (kleur)