Blue – Krachtige Double IPA

Blue heeft het altijd koud en daardoor ligt zijn tempo niet zo hoog. Hierdoor neemt hij ruim de tijd voor het brouwen van zijn favoriete bier. Naast een muts en warme jas maakt hij een lichaam verwarmende en zeer rijk gevulde dubbele IPA. We hebben geprobeerd een limiet op te leggen aan de hoeveelheid hop die hij gebruikt maar kregen een knorrige reactie dat tijd en ingrediënten geen beperking kunnen zijn voor een volle smaak.

Hoe smaakt het!

De fruitige aroma’s dampen uit de fles zodra de dop eraf gaat en houden lang aan tot ze eindigen in een plezierige bittere nasmaak; BAM! De hoeveelheid en verschillende soorten hop in dit brouwsel grenzen aan gekkigheid maar wij kunnen dit wel waarderen.

Kleur

Een volle amber gloed verraden complexiteit in de geur en smaak. Ghoplin Blue is erin geslaagd zijn bier op kleur te brengen en daarbij de schuimkraag nagenoeg wit te houden.

Geur

De botsing van karamel met bloemen en hoptonen komt binnen zodra je de dop van de fles trekt. Wij komen vaak niet verder dan enkele seconden, dit bier schreeuwt om gedronken te worden!

Smaak

De prominente fruit en bitterheidtonen zorgen voor een plezierige afdronk. Vergis je niet, dit is een zwaar bier. Drink het langzaam om de volle smaken zo goed mogelijk in je op te nemen!

Inspiratie

Vanuit onze liefde voor de IPA werd de stap al snel gezet naar een extra potente variant. Onze Green krijgt hier de credits door een complexe mix van hopvarianten en mouten voor te stellen om tot deze smaakexplosie te komen.

Seizoen

Op een warme zomerdag is dit bier een perfecte afsluiter bij een open vuur in de buitenlucht. Op een koude winterdag geeft dit bier je een warm gevoel van binnen. Geniet heel het jaar door van dit bijzonder smaakvolle bier.

Type bier

De ‘dubbel’ in de naam geeft al een sterke hint naar de achtergrond van dit bier. In de basis is dit een dubbel potente variant van de normale IPA. Vooral de hoeveelheid op en mout, dus alcohol, worden verdubbeld.

Wist je dat

De eerste DIPA werd gebrouwen in 1994. De brouwer in kwestie beweert dat hij per ongeluk 50% te veel mout gebruikt had. Hij corrigeerde zijn fout door 100% meer hop toe te voegen en creëerde daardoor deze bierstijl.

Food pairing

Dit bier kan best een heftige snack hebben gezien je smaakpapillen toch al onder vuur liggen. Pittige noten en droge worst doen het goed, zoute chips blijft een klassieker maar kijk uit dit bier is geen dorstlesser!

Soorten hop

Soorten mout

Introductie

IBU (bitterheid)

EBC (kleur)