Black - Imperial Stout

Onze meest relaxte Ghoplin is Black. Hij houdt van bieren met uitgesproken smaken. Het liefst zou jij een sigaar opsteken tijdens het drinken van zijn Imperial Stout. Omdat hij niet rookt heeft hij als compensatie zijn Imperial Stout een lichte rook smaak gegeven. Dit is volgens Black een zogenaamde win-win situatie, we horen graag of hij gelijk heeft!

Hoe smaakt het!

Een kettingbotsing tussen een pure chocoladereep en een Albanese espresso is wellicht de beste omschrijving. De smaak van dit bier is heftig maar tegelijk ook zacht door de opbouw ervan. Wie van Stout houdt zit met Black goed!

Zoek een verkooppunt

Kleur

Tja gaan we een poging doen om de verschillende tinten zwart te beschrijven. In dit geval hebben we te maken met ‘bijna zwart’. Deze tint is tevens terug te vinden in de schuimkraag.

Geur

Een hint van geroosterde koffiebonen en pure chocolade zijn de eerste tonen die naar boven komen. Dit bier heeft daarnaast een gebrande zoetige karamelgeur.

Smaak

Een fraaie balans tussen een hoog alcoholpercentage en zoet rokerige smaak geven dit bier zijn karakter. Net als onze Black Ghoplin is het genieten in een laag tempo voor dit bier aan te raden.

Inspiratie

Het was voor brouwerij Ghoplin een uitdaging om een stout te maken die als gemakkelijk drinkbaar bestempeld zou worden maar ook de fans van stouts kon bekoren. We zijn die uitdaging aan gegaan en volgens ons met succes!

Seizoen

Een stout drink je in het algemeen niet op een klamme zomerdag met een temperatuur van 30+ graden. Voordat het bier een winterstempel geven is genieten op een zomeravond na een BBQ vergezeld door een sigaar.

Type bier

Een Imperial stout kenmerkt zich door minimaal 7% alcohol te bevatten en uiteraard de gitzwarte kleur. De bitterheidsfactor is vrij hoog hoewel dit door de zoete tonen minder goed te proeven is.

Wist je dat

Hoewel een stout qua mondgevoel voller aanvoelt dan bijvoorbeeld een IPA betekend dit niet dat er meer calorieën in dit type bier zitten. Waar een IPA van de UK naar India verscheept werd kwam de stout van Rusland naar de UK.

Food pairing

Je snack gaat een geduchte tegenstander hebben qua smaak. Ons advies is dan ook om iets heftigs te nemen zoals blauwe kaas of uitgebakken bacon. Een goede chocoladekoek kan ook prima.

Soorten hop

Soorten mout

Introductie

IBU (bitterheid)

EBC (kleur)