Voortgang opbouw brouwerij

Het moment is bijna daar! We zijn op moment van schrijven bezig de laatste apparatuur aan te sluiten en de onderdelen van onze brouwerij een voor een te testen. De eerste ingrediënten komen binnen en we kunnen niet wachten om onze ketels te ontsteken en weer bier te brouwen! Via deze pagina is de voortgang van de verbouwing en opbouw van de apparatuur te volgen zodat het wachten wat dragelijker is.

Nieuwe locatie

Onze nieuwe locatie heeft in een half jaar een ware metamorfose ondergaan en is hiermee een brouwerij met groeimogelijkheden voor de voorziene toekomst. Met een oppervlakte van ruim 200m2 en twee koelunits zijn we klaar om grote volumes Ghoplin bier te produceren. Onderstaande een overzicht van de opzet van de brouwerij en de apparatuur waarmee we met trots ons bier brouwen.

Maak kennis met onze brouwerij

Onze brouwerij is opgezet vanuit het oogpunt van schaalbaarheid waardoor we in staat zijn zowel kleine als grote batches bier te brouwen. De huidige capaciteit van de brouwerij is momenteel +/-700 liter per brouwsel, de locatie is modulair opgezet om in de toekomst te kunnen opschalen.

 • Brouwerij

  Oppervlakte van de brouwerij is momenteel 200m2 met een voorraad magazijn van 50m2

 • Apparatuur

  In roestvrijstalen gas gestookte ketels van 760 liter brouwen onze Ghoplins hun creaties.

 • Voorraad

  Doordat we groot inkopen kunnen we grondstoffen voor thuisbrouwers aanbieden.

Voortgang brouwerij

Gezien we onze brouwerij nog aan het opstarten zijn houden we jullie graag op de hoogte van de voortgang. Volgens onze planning gaat brouwerij Ghoplin in het voorjaar van 2017 open vanaf onze nieuwe locatie in Veenendaal.

Locatie
100%
Verbouwing
100%
Apparatuur
100%
Testen
100%

Het brouwproces

In 10 stappen nemen we je mee op reis hoe onze Ghoplins van simpele basis ingrediënten tot smakelijk eindproduct komen. Altijd al een keer zelf een biertje willen brouwen, wacht niet langer en vraag een brouwworkshop aan!

Workshop aanvragen

 • 1 - Mout

  We selecteren alleen de beste mout voor het brouwen van onze bieren. De mout bepaald in grote mate de hoeveelheid alcohol, smaak en kleur van het bier.
 • 2 - Schroten

  De mout wordt in een molen gemalen tot een substantie die we 'schroot' noemen. De binnenkant van de moutkorrel is nu beschikbaar voor de volgende stap.
 • 3 - Maischen

  Tijdens het maischen wordt de geschrote mout in 4 fasen gemengd met heet water. De enzymen die vrijkomen breken het zetmeel af tot suikers.
 • 4 - Filteren

  Alle belangrijke suikers zijn opgelost in het water. De achtergebleven mout dient als een natuurlijk filter tijdens het overhevelen naar de kookketel.
 • 5 - Koken

  Hop wordt tijdens het koken toegevoegd, eerder in de kook hoe bitterder het bier wordt. Het koken duurt tussen de 1 en 2 uur afhankelijk van het type bier.
 • 6 - Hop

  De hoeveelheid, soort en tijdstip van toevoegen zijn bepalend bij de smaakafgifte van de hop. Door deze combinaties zijn er eindeloos veel variaties bier te brouwen!
 • 7 - Koelen

  Tijdens het koken noemen we het bier nog geen bier maar 'wort'. De wort moet na het koken zo snel mogelijk gekoeld worden om minder vatbaar te zijn voor bacteriën.
 • 8 - Vergisten

  Door gist toe te voegen worden de suiker omgezet naar alcohol en CO2. De CO2 zorgt voor de bubbels in het bier.
 • 9 - Bottelen

  Na twee weken vergisten is het zover, bottelen! Het bier gist na het bottelen nog een aantal weken na op de fles, dit zorgt het koelzuur en een stevige schuimkraag.
 • 10 - Proost!

  Bewaar ons bier rechtop, serveer het gekoeld (6 - 8C) en schenk de fles niet helemaal leeg vanwege het bezinksel onder in de fles. Genieten, proost!

Tijdslijn Brouwerij Ghoplin

Onderstaande tijdslijn geeft inzicht in de historie van brouwerij Ghoplin en onze toekomst plannen!

2014
Kleinschalige start

Vanuit een hobby situatie start de toenmalig nog naamloze kleinschalige brouwerij.

2015
Professionalisering

De brouwerij wordt verplaatst naar een nieuwe aanbouw en voorzien van een volledig roestvrijstalen opzet.

2016
Brouwerij Ghoplin

In 2016 registeren we de merknaam Ghoplin en kopen een nieuwe locatie in Veenendaal.

2017
Productie

In 2017 starten we met onze productie en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet!

2018
Toekomst muziek!

We richten ons op 2017, dit jaar gaat de koers van 2018 bepalen.

Ons team

Brouwerij Ghoplin heeft een enthousiast team met een voorliefde en achtergrond in speciaalbier. Als eigenaar wordt Glenn bijgestaand door zijn partner Patricia. Het brouwen van onze bieren wordt gedaan door Glenn en de hulp van een wisselend team enthousiaste brouwers.

Glenn

Eigenaar & brouwmeester

Patricia

Advies en support

Vacature

Gezocht: hulp op brouwdagen

Vacature

Gezocht: hulp op brouwdagen

Brouwerij Ghoplin feitjes

Mocht je ooit in een pub quiz vragen over onze brouwerij krijgen let dan nu goed op!

Soorten bier

Soorten mout

Soorten hop

Verkoop punten

Ltr. batches