Status van de brouwerij

Het moment is daar, we zijn vol in productie! Naast alle apparatuur voor het maken van heerlijke bieren hebben in onze brouwerij ook een proeflokaal gerealiseerd waar we na het brouwen een heerlijk biertje kunnen drinken. Ook geeft het proeflokaal ons de kans bier liefhebbers uit te nodigen en workshops te organiseren.

Nieuwe locatie

Onze nieuwe locatie heeft een ware metamorfose ondergaan en is hiermee een brouwerij met groeimogelijkheden voor de voorziene toekomst. Met een oppervlakte van ruim 200m2 en twee klimaatkamers zijn we schaalbaar om om grote volumes (Ghoplin) bier te produceren. Onderstaande een overzicht van de opzet van de brouwerij en de apparatuur waarmee we met trots ons bier brouwen.

Maak kennis met onze brouwerij

Onze brouwerij is opgezet vanuit het oogpunt van schaalbaarheid waardoor we in staat zijn zowel kleine als grote batches bier te brouwen. De huidige capaciteit van de brouwerij is momenteel +/-700 liter per brouwsel, de locatie is modulair opgezet om in de toekomst te kunnen opschalen.

  • Brouwerij

    Oppervlakte van de brouwerij is momenteel 200m2 met een voorraad magazijn van 50m2

  • Apparatuur

    In roestvrijstalen gas gestookte ketels van 760 liter brouwen onze Ghoplins hun creaties.

  • Voorraad

    Doordat we groot inkopen kunnen we grondstoffen voor thuisbrouwers aanbieden.

Status brouwerij

We zijn in productie en de bieren worden met de kwartalen mee gebrouwen. Onderstaande een overzicht van de stand van zaken!

Brouw capaciteit beschikbaar
80%
Aantal bieren leverbaar
25%
Voorraad
15%

Huurbrouwen

Zelf een mooi bier gebrouwen maar de niet de capaciteit/tijd om deze in grote volumes te maken, we kunnen elkaar helpen! Wij brouwen op afspraak naar eigen of gezamenlijk te bepalen recept. Interesse neem contact met ons op via onderstaande knop.

Contactformulier

Het brouwproces

In 10 stappen nemen we je mee op reis hoe onze Ghoplins van simpele basis ingrediƫnten tot smakelijk eindproduct komen. Altijd al een keer zelf een biertje willen brouwen, wacht niet langer en vraag een brouwworkshop aan!

Workshop aanvragen

  • 1 - Mout

    We selecteren alleen de beste mout voor het brouwen van onze bieren. De mout bepaald in grote mate de hoeveelheid alcohol, smaak en kleur van het bier.
  • 2 - Schroten

    De mout wordt in een molen gemalen tot een substantie die we 'schroot' noemen. De binnenkant van de moutkorrel is nu beschikbaar voor de volgende stap.
  • 3 - Maischen

    Tijdens het maischen wordt de geschrote mout in 4 fasen gemengd met heet water. De enzymen die vrijkomen breken het zetmeel af tot suikers.
  • 4 - Filteren

    Alle belangrijke suikers zijn opgelost in het water. De achtergebleven mout dient als een natuurlijk filter tijdens het overhevelen naar de kookketel.
  • 5 - Koken

    Hop wordt tijdens het koken toegevoegd, eerder in de kook hoe bitterder het bier wordt. Het koken duurt tussen de 1 en 2 uur afhankelijk van het type bier.
  • 6 - Hop

    De hoeveelheid, soort en tijdstip van toevoegen zijn bepalend bij de smaakafgifte van de hop. Door deze combinaties zijn er eindeloos veel variaties bier te brouwen!
  • 7 - Koelen

    Tijdens het koken noemen we het bier nog geen bier maar 'wort'. De wort moet na het koken zo snel mogelijk gekoeld worden om minder vatbaar te zijn voor bacteriƫn.
  • 8 - Vergisten

    Door gist toe te voegen worden de suiker omgezet naar alcohol en CO2. De CO2 zorgt voor de bubbels in het bier.
  • 9 - Bottelen

    Na twee weken vergisten is het zover, bottelen! Het bier gist na het bottelen nog een aantal weken na op de fles, dit zorgt het koelzuur en een stevige schuimkraag.
  • 10 - Proost!

    Bewaar ons bier rechtop, serveer het gekoeld (6 - 8C) en schenk de fles niet helemaal leeg vanwege het bezinksel onder in de fles. Genieten, proost!

Tijdslijn Brouwerij Ghoplin

Onderstaande tijdslijn geeft inzicht in de historie van brouwerij Ghoplin en onze toekomst plannen!

2014
Kleinschalige start

Vanuit een hobby situatie start de toenmalig nog naamloze kleinschalige brouwerij.

2015
Professionalisering

De brouwerij wordt verplaatst naar een nieuwe aanbouw en voorzien van een volledig roestvrijstalen opzet.

2016
Brouwerij Ghoplin

In 2016 registeren we de merknaam Ghoplin en kopen een nieuwe locatie in Veenendaal.

2017
Productie

In 2017 starten we met onze productie en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet!

2018
Nieuwe bieren

In 2018 richten we ons op het uitbreiden van ons assortiment en het op voorraad hebben van onze standaard bieren.

Ons team

Brouwerij Ghoplin heeft een enthousiast team met een voorliefde en achtergrond in speciaalbier. Als eigenaar wordt Glenn bijgestaand door zijn partner Patricia. Het brouwen van onze bieren wordt gedaan door Glenn en de hulp van een wisselend team enthousiaste brouwers.

Glenn

Eigenaar & brouwmeester

Patricia

Advies en support

Vacature

Gezocht: hulp op brouwdagen

Vacature

Gezocht: hulp op brouwdagen

Brouwerij Ghoplin feitjes

Mocht je ooit in een pub quiz vragen over onze brouwerij krijgen let dan nu goed op!

Soorten bier

Soorten mout

Soorten hop

Verkoop punten

Ltr. batches