Steun ons via crowdfunding

Het is bijna zover! Brouwerij Ghoplin staat op het punt om de ketels te ontsteken, de roerstok te beroeren en prachtige bieren te brouwen. Deze mijlpaal willen we graag met jou delen. Onze eerste bieren willen we graag ervaren samen met de mensen die de start van de brouwerij succes toewensen. We starten daarom per direct een crowdfund actie, een manier om ons te steunen en dat succes te laten bereiken.

Tijdens de eerste brouwdagen zullen we stapsgewijs ons brouwhuis en brouwproces onder de knie krijgen, en het resultaat hiervan willen we je graag aanbieden. Een kans voor jou om uniek bier te ontvangen, maar ook om eventueel bij te dragen aan het perfecte Ghoplin bier door je mening te geven. Pak deze kans en bestel een pakket uniek Ghoplin bier, de opbrengst hiervan wordt 100% gebruikt voor de ontwikkeling van de brouwerij en de perfectionering van ons bier. We willen je alvast hartelijk danken voor je hulp en kunnen niet wachten om het resultaat van dit megaproject aan je te laten proeven.

Wat voor soort bier is het?

Als introductie brouwt onze Green Ghoplin een zachte blond bier, hieronder vind je wat eigenschappen en de 'bier-o-meter' die aangeeft hoeveel bier er in deze batch nog beschikbaar is!

Hoe komt het in mijn koelkast?

Tijdens het bestellen zijn er 3 opties:

- Gratis ophalen bij bierspeciaalzaak Exbeerience
- Opsturen via PostNL
- Vrienden van Ghoplin worden uitgenodigd in de brouwerij

Zodra de bieren klaar zijn krijg je van ons bericht!

Wanneer is het bier klaar?

Het brouwen van een speciaalbier neemt ongeveer 10 tot 12 weken in beslag van start tot het opentrekken van de fles. In onderstaande tijdslijn zie je de hoofdstappen van het brouwproces en wanneer het bier klaar is. We houden de mensen die ons steunen op de hoogte van de voortgang via email en Facebook!

Jan '17
Brouwen

We brouwen het bier in 1 dag

Jan '17
Hoofdvergisting

2 weken hoofdvergisting

Feb '17
Hergisten op fles

4-8 weken hergisting op de fles

Mar '17
Ophalen/verzenden

Bier is klaar!

Kleur

Een warme zomerzon die zich aan het klaarmaken is onder te gaan. De goudgele tint is duidelijk zodra je het bier in je glas laat vloeien. De schuimkop op dit bier is vol met relatief veel koolzuur voor een fris uiterlijk.

Geur

Door het gebruik van een special nat blond gist krijgt dit bier een mooie aardse en tegelijk zoete geur. De aangename frisheid wordt qua karakter bijgestaan door een zuurtje en bittertje. Mout- en hoptonen zijn aanwezig.

Smaak

Dit is een bier dat zich in geen enkel opzicht qua smaak opdringt. Een zacht mondgevoel wat snel gevolgd wordt door een combinatie van fris, bitter en een zuurtje. Een lichte toets van aardsheid blijft achter qua afdronk.

Inspiratie

De introductie in de wereld van speciaalbier gebeurt veelal door het drinken van een blond biertje. Hier start ook het verleden van brouwerij Ghoplin, een stijl bier welke we graag met jullie willen delen!

Beschikbaarheid

We starten in januari met het brouwen van deze eerste batch. Als we de fermentatie en vergisting op de fles bij het brouwen optellen kunnen we de eerste in Veenendaal gebrouwen Ghoplin bieren in maart opentrekken!

Type bier

Een "blond" bier is van hoge gisting met een goudgele kleur. Zou het bier een lage gisting hebben noemen we het ‘gewoon’ pils. Het verschil met pils zit in de extra smaken die de hoge gisting meebrengt en extra hopvarianten. Vaak heeft blond bier een iets hoger alcoholpercentage.

Wist je dat

Blond bier is pas recent een populair bier wat het een aantal jaar moest afleggen tegen de zwaardere donkere of triple bieren. Blond bier varieert qua alcoholpercentage vaak tussen de 5 en 8% vol. alcohol.

Snack tips

Door het milde karakter van dit bier zijn milde snacks een aanraders. Daarbij is zout een goede combinatie omdat je er meer dorst van krijgt! Wij snacken graag bij dit bier pistachenoten, toast met gerookte zalm en Doruvael kaas.

Smiley face

S-Pack | 6 Ghoplin bieren

Bestel 6 unieke brouwsels, lekker om zelf of met iemand van te genieten!

€9.95

M-Pack | 12 Ghoplin bieren

Bestel 12 unieke brouwsels, een goed begin van het weekend of de aanzet tot een feestje!

€18.95

L-Pack - 24 Ghoplin bieren

Bestel 24 unieke brouwsels, genoeg om te delen met vrienden of voor het organiseren van een vrijdagmiddag borrel op de zaak!

€34.95

Donatie

Doneer een bedrag van €5,- of meer voor het helpen opstarten van Brouwerij Ghoplin.